Glutensiz un tekniK Şartnamesi



Yüklə 15,21 Kb.
tarix09.02.2017
ölçüsü15,21 Kb.
#7903

912320 - GLUTENSİZ UN TEKNİK ŞARTNAMESİ
SORUMLU

Muayene Komisyonu (Diyetisyen, Aşçı Başı, İaşe Memuru, Ambar Memuru)

REF.STD.NO

27.09.2003 –25242 Türk Gıda Kodeksi Glutensiz Gıdalar Tebliğ, Tebliğ No:2003/33

KAYIT

Ürün Ret Kabul Formu, Günlük İaşe Geçici Teslim Belgesi

KONTROL SIKLIĞI

Her alımda 500 g’ lık kutulardan 1 örnek.

UYGUN OLMAMASI DURUMUNDA

  1. Bu teknik şartnameye uygun olmayan ürünler iade edilir.

  2. Kullanım sırasında ya da öncesinde ürünlerde gözlenen her hangi bir renk, tat, yapı veya koku değişikliğinde veya pişme sırasında görülebilecek bozukluk sonucu kullanılan ürün miktarı ve oluşacak maddi zararları (kullanılan diğer malzemeler) müteahhit firmanın karşılaması zorunludur.

3. Son kullanma tarihinden önce bozulan ve numuneden farklı çıkan ürünler müteahhit firma tarafından

değiştirilecektir.




KONTROL KRİTERİ

ÖZELLİK


BİYOLOJİK

Koliform bakteri: 103-104

Küf: : 104-105



KİMYASAL

27.09.2003 tarihli Glutensiz Gıdalar Tebliği’ne uygun olmalıdır.


FİZİKSEL

Tadı ve kokusu kendine özgü olmalı, kötü koku olmamalıdır. Beyaz renkte olmalıdır. İçerisinde sap, saman, çöp, canlı ve cansız hiçbir yabancı madde bulunmamalıdır. Un, ortam sıcaklığında olmalıdır. 27.09.2003 tarihli Glutensiz Gıdalar Tebliği madde - 5’ e uygun olmalıdır. İçeriğinde buğday, arpa, yulaf, tritikale veya bunların melezlerinde veya türevlerinde bulunan ve suda 0,5 M NaCl’de çözünmeyen protein franksiyonunu taşımamalıdır.
ORJİN

-
ÜRETİM METODU

-
AMBALAJ VE DAĞITIM YÖNTEMLERİ




500 g’ lık orijinal ambalajlarda teslim edilecektir. Ürünün ambalajında, ürün ile birlikte glutensiz unlu mamüllerin yapılabilmesi için gerekli olan 10 gramlık kuru toz maya (glutensiz) bulunmalıdır. Gerekli deneme yapılıp istenilen kalite, görünüş ve kabarma sağlanan unlar kabul edilecektir. Ambalaj üzerindeki işaretleme Gıda Kodeksi Yönetmeliğinin 9’uncu bölümündeki gibi olacaktır. Ambalaj üzerinde firmanın işaret unvanı, adı, adresi, tescilli markası, malın adı, malın tipi, imal tarihi, net ağırlığı, standardın işaret ve numarası (TS-4500), malın çeşidi okunaklı ve silinmeyecek, bozulmayacak şekilde yazılmalıdır. Taşıma Gıda Kodeksi Yönetmeliğinin 10’uncu bölümündeki gibi olacaktır. Etiketleme 27.09.2003 tarihli Glutensiz Gıdalar Tebliği Madde-11’e uygun olmalıdır.

DEPOLAMA KOŞULLARI ve RAF ÖMRÜ

Son kullanma tarihinden önce bozulan ürün yenisi ile değiştirilecektir. Depolama Gıda Kodeksi Yönetmeliğinin 10’uncu bölümündeki gibi olacaktır.

KULLANIM veya İŞLEMDEN ÖNCE HAZIRLAMA ve/veya İŞLEME

Çölyak, kronik böbrek yetmezliği, fenilketonüri ve diğer aminoasit hastalıklarında kullanıma uygun, proteini düşük ve gluten, süt ve laktoz içermeyen, buğday proteini hidrolizatı şeklinde hazırlanmış özel tıbbi amaçlı beslenme ürünü olmalıdır.

ANALİZ PERİYODU

-Kurum tarafından gerekli görüldüğü anda ve sıklıkta; ürünün, T.C. Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı’nda veya Düzen Laboratuvarlarında mikrobiyolojik ve kimyasal analizlerinin yapılması istenebilecektir. Bununla ilgili tüm masraflar yüklenici firmaya ait olacaktır.

İSTENEN BELGELER

-

Yüklə 15,21 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©www.azkurs.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin